4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM
 

Activiteiten in kader van de landelijke Natuur- en WandelCoachdag

Natuur- en WandelCoachDag (NWCD)
Header-Nationale_Natuur-_en_WandelCoachDag_-_NWCD
Datum: zaterdag 9 oktober 2021 00:00

Natuur- en WandelCoachDag

Op zaterdag 9 oktober 2021 kun je in Nederland en België gratis kennismaken met de dienstverlening van Wandel- en Natuurcoaches tijdens de 10e Natuur- en WandelCoachDag.

Mentale kracht en weerbaarheid zijn thema’s waar een natuur/wandelcoach o.a. aandacht aan geeft. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Zo’n 70 tot 80 natuur/wandelcoaches in Nederland én België bieden 9 oktober 2021 deze (veelal) gratis kennismaking aan. De achtergronden van wandelcoaches die meedoen aan de 10e Natuur- en WandelCoachDag zijn divers, van natuureducatie tot mindfulness, van kindercoaching tot rouwverwerking.

Maar ze hebben tenminste één ding gemeen: samen wandelen in de natuur. Het praat echt heel anders wanneer je naast elkaar loopt dan wanneer je, binnenskamers, tegenover elkaar zit. Wandel- & Natuurcoaches trekken er op uit alsof je het avontuur tegemoet treedt en lopen zij-aan-zij met je op als een trouwe kameraad met een luisterend oor.

De Natuur- en WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van deze vorm van coaching te promoten. Via de website en social media worden mensen uitgenodigd om zaterdag 9 oktober 2021 mee te doen met kennismakingsactiviteiten. In elke provincie in Nederland en België is wel iets te vinden: één-op-één wandelingen, groepsoefeningen, voorlichting… en alles is veelal gratis!

Deze coaches vormen een groeiende beroepsgroep. Steeds meer coachpraktijken nemen wandel- en natuurcoaching op in hun aanbod en tenminste vier opleidingen leveren coaches af die zich aansluiten bij bestaande praktijken of zich zelfstandig vestigen.

Ook is er wetenschappelijk aandacht voor de resultaten van coaching in de natuur en de - neurologische – relatie tussen actief bewegen en actief denken, bijvoorbeeld bij professor Erik Scherder aan de Vrije Universiteit te Amsterdam of het onderzoek van Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar.

Alle informatie vind je op www.natuurenwandelcoachdag.nl

 

 

Alle datums


  • zaterdag 9 oktober 2021 00:00

Te druk? Onthaast nu!

Portretfoto van wandelcoach Meindert van Dijk

Druk, druk, druk...?
Geen tijd voor werk, gezin én hobby's? Oververmoeid of bijna burn-out?

Hoogste tijd om nú te onthaasten!

Ik help je daar graag bij. Als natuurfotowandelcoach met een rugzak vol levenservaringen, een luisterend oor en échte aandacht voor jou. Samen wandelend, fotograferend en genietend in de Friese natuur.

Mail of bel mij!
Tel. 06-46264523

Meindert van Dijk
wandelcoach | natuurgids | fotograaf | levensgenieter | ervaringsdeskundige op het gebied van (bloed)kanker (aml), hooggevoeligheid, burn-out en ptss

Kom tot rust in de natuur!
Wandelcoach Opleiding

Gecertificeerd Wandelcoach
Deze wandelcoach heeft met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Logo 'Aangesloten bij CoachFinder'

Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

Ga naar boven