Onthaasten en genieten aan de Friese Waddenkust

Natuur- en WandelCoachDag (NWCD)
waddenzee-bij-zwarte-haan-mvd-20170813-0731
Datum: zaterdag 9 oktober 2021 10:00 - 12:00

Plaats: Waddenzee bij Westhoek

Onthaast- en genietwandeling aan de Friese Waddenkust. Wandelen, fotograferen en genieten van rust, ruimte en stilte.Wandelcoach Friesland organiseert deze wandeling in het kader van de 10de landelijke Natuur- en WandelCoachDag 2021 (NWCD21). Wandelcoach, natuurgids en fotograaf Meindert van Dijk verzorgt en begeleidt de wandeling.

Onderstaande diashow geeft een indruk hoe verschillend het Wad bij Westhoek eruit kan zien: de ene keer uitgedroogd en goed beloopbaar, een andere keer nat en slikkerig, maar wel met spiegelende wolkenluchten in het water.

Algemeen

  • Deelname is gratis. Maximaal 10 deelnemers. Aanmelden (via groene button rechtsboven) is verplicht.
  • Vanaf 09:30 uur ontvangst bij Waddenherberg ‘The Friezinn’. We starten hier met het drinken van een warm drankje.
  • Om 10:00 uur wandelen we in ongeveer 10 minuten naar de Waddenzeedijk.
  • Globaal rond 12:00 uur zijn we terug bij startlocatie. Bij mooi weer kan het wat uitlopen, bij minder mooi weer keren we eerder terug.

Organisatie

Deze wandeling is georganiseerd door Wandelcoach Friesland (Meindert van Dijk) in het kader van de 10de landelijke Natuur- en WandelCoachDag 2021 (NWCD21). Deze landelijke dag is bedoeld om kennis te maken met de dienstverlening van wandel- en natuurcoaches in heel Nederland.

Tips

  • Houd met de kleding rekening met het weer. Aan de kust is het meestal frisser dan in het 'binnenland'. Ook waait het er vaak harder. Tijdens prachtig, warm zonnig weer kan plotseling en onverwacht 'zeevlam' ontstaan. Dat is een dichte, koude mist die uit zee opkomt.
  • Gebruik stevig schoeisel dat tegen een stootje kan en ook nat en vies (modderig) mag worden. We gaan niet echt wadlopen, maar kunnen misschien wel een klein stukje het drooggevallen wad oplopen, mits dit voldoende opgedroogd is.
  • Vergeet niet om een camera of smartphone met camerafunctie mee te nemen. Heb je een verrekijker, neem deze vooral ook mee!
  • Een flesje water voor onderweg kan prettig zijn, met name bij warm zonnig weer.

 

Beschikbare plaatsen
8
Aantal beschikbare plaatsen
10
Telefoon
06-46264523
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Startlocatie: Oudebildtdijk 1226, 9075 NR Westhoek, Nederland
Waddenzee bij Westhoek

 

Kaart


 

Alle datums


  • zaterdag 9 oktober 2021 10:00 - 12:00