Onthaasten en Bewust Genieten

Op zaterdag 26 mei 2018 neem ik als wandelcoach in Friesland met twee groepswandelingen in de Friese natuur deel aan de Nationale WandelCoachDag:

Beide wandelingen hebben het thema 'Onthaasten en Bewust Genieten'.
De vergoeding voor deelname bedraagt 10 euro per persoon per wandeling.

  • Ga voor meer informatie en aanmelden (verplicht) naar de Agenda.

Tips

  • Neem vooral je camera (of smartphone) en - wanneer je die hebt - verrekijker mee!
  • Trek voor de wandeling in het Noarderleeg stevige wandelschoenen of laarzen aan: het kan op sommige plekken erg modderig zijn.

Achtergrondinformatie Nationale WandelCoachDag (NWCD)

Ontwikkeling Wandel- en Natuurcoaching

De afgelopen jaren is het verband tussen groen en gezondheid steeds verder onderbouwd. Er is wetenschappelijk aandacht voor de resultaten van coaching in de natuur en de – neurologische – relatie tussen actief bewegen en actief denken, bijvoorbeeld bij professor Erik Scherder aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en het onderzoek 'Natuur als Therapie' van hoogleraar Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar.

Of via het overheidsproject ‘Beter in het Groen’ worden activiteiten en begeleiding in de natuur aanbevolen bij een breder publiek. Steeds meer coachpraktijken nemen wandel- en natuurcoaching op in hun aanbod en er zijn verschillende opleidingen die deze coaches afleveren. Daarmee vormen wandel- en natuurcoaches een groeiende en steeds belangrijkere beroepsgroep.

DOEL Nationale WandelCoachDag:

Het doel van de NWCD is om een breder publiek kennis te laten maken met en te laten ervaren wat deze inspirerende en helende vorm van coaching inhoudt.

Sowieso, de behoefte aan buiten, aan bewegen, aan reflectie, aan lucht & aan gezondheid is momenteel groter dan ooit. Groen groeit…

Wat is Wandel- en Natuurcoaching eigenlijk?

Dat is het proces van begeleiding bij vraagstukken rondom o.a. weerbaarheid, loopbaan of verlies. Maar ook bijvoorbeeld als je te maken hebt met perfectionisme of je hebt het gevoel dat je niet gezien wordt.

En in plaats van aan tafel te zitten, gaan we wandelen, naar buiten.

De coaches werken voornamelijk in de natuur. Wandelen brengt direct ontspanning, de natuur fungeert als spiegel voor al wat er is en de natuur relativeert. Gewenste veranderprocessen komen al wandelend in het groen sneller op gang.

Wat kun je verwachten op de Nationale WandelCoachDag?

De activiteiten die op deze bijzondere dag georganiseerd worden zijn heel divers. Het kan zijn dat iemand individuele wandelingen organiseert waar bijvoorbeeld jouw persoonlijke vraag aan de orde kan komen maar het kan ook zijn dat er een workshopwandeling wordt gehouden waar een specifiek thema aan de orde komt dat je dan met de groep bespreekt. Of dat er een stiltewandeling wordt gehouden.

Op deze manier maak je laagdrempelig kennis met een wandel- of natuurcoach en krijg je een beeld van de werkwijze van deze specifieke coach.

Heb je altijd al eens kennis willen maken met wandel- en/of natuurcoaching?

Kijk eens op het geografisch overzicht van Deelnemende Wandelcoaches 2018 en vind een coach bij jou in de buurt.

Meer weten? Kijk op www.nationalewandelcoachdag.nl