Na een burn-out van 2 jaar lang worstelde ik nog steeds met allerlei dingen. Vooral met voor mezelf kiezen en piekeren en rusteloos zijn en hoe ik met allerlei zaken om moet gaan. Dit werkte door in mijn privé leven en ook op het werk. Grenzen aangeven…., best lastig.

Altijd moe zijn (en ook vaak slecht slapen) omdat ik voor mijn gevoel nooit iedereen genoeg aandacht kan geven en daardoor mezelf vaak vergeet. Ook de zorgen over familie en (huis-)dieren vergen dan soms teveel energie.

Ik vond het moeilijk om keuzes te maken in – wat moet – wat is belangrijk – wat wil ikzelf en wat wil ik voor een ander doen……… Daar heb ik nog steeds moeite mee.

Mijn coach (Meindert van Dijk) ging daar op een fijne manier mee om. De wandelingen waren ontspannend, zonder druk en stress. Alles ging heel gemoedelijk.

Mijn coach liet mij praten en nadenken over het hoe en waarom en wat ik er eventueel mee zou kunnen doen, of anders zou kunnen doen. Niet (ver-)oordelend maar luisterend.

Het kopje koffie vooraf en na de wandeling heb ik als prettig ervaren. De coach geeft een vertrouwd gevoel, maar houdt ook een bepaalde ‘afstand’ – je hoeft je zeker niet onprettig te voelen. Gaat allemaal heel gemoedelijk.

Mijn problemen zijn er niet mee opgelost, dit is ook een geleidelijk proces, denk ik. Maar Meindert heeft me wel de handvatten gegeven om zelf de touwtjes meer in handen te nemen.

Dat het okey is om ook eens voor mezelf te kiezen en niet alleen aan anderen te denken. Dat het juist goed is om ook vooral m’n rust te pakken als ik dat nodig heb.

Wat ik ook leuk vond is dat hij bepaalde linken legde…..bijvoorbeeld tijdens een wandeling naar bepaalde bomen kijken. Wat voel je daar bij en waarom is dat? Je gaat dan inderdaad meer nadenken over bepaalde dingen en waarom je sommige dingen zo doet zoals je doet….

Ik ben zeker tevreden over het traject. Meindert is een prettig warm persoon die je laat zijn wie je bent…   en je ook laat inzien dat je MAG zijn wie je bent……   hoe moeilijk ik dat ook nog steeds vind.

T. M. (secretaresse)