4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM

Blog over Onthaasten, Genieten, Rust, Ruimte en Stilte. Voor mij primaire levensbehoeften.

Zaterdag 9 oktober 2021 verzorg ik van 10:00 - 12:00 uur bij Westhoek een onthaast- en genietwandeling aan de Friese Waddenkust. Maximaal 10 deelnemers. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.

Wandelen, fotograferen en genieten van rust, ruimte en stilte. Wandelcoach Friesland organiseert deze wandeling in het kader van de 10de landelijke Natuur- en WandelCoachDag 2021 (NWCD21). In de Agenda vind je alle informatie en kun je je aanmelden.

Foto van Waddenzee bij Sexbierum
Foto van Waddenzee bij Sexbierum

VOOR RUSTZOEKERS! Maandagochtend, 11 oktober 2021, verzorg ik opnieuw een Onthaast- en Genietwandeling naar de Friese Waddenkust bij Sexbierum.

Via het 'Sexbierumerbos' rond Liauckama State wandelen we tussen de uitgestrekte akkers naar de Waddenzee en genieten daar van de rust, de weidsheid en de stilte.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen. Dus heb je belangstelling? Wees er dan snel bij! En vergeet vooral niet om je camera en verrekijker mee te nemen!

In de Agenda op deze site vind je een actueel overzicht van deze wandeling en andere wandelingen en activiteiten met de aanmeld-/boekingsmogelijkheden:

Met dit nieuwe blog schrijf ik vanaf vandaag regelmatig over onthaasten en genieten. Ik vind het leuk om te schrijven en kennis en ervaringen met anderen te delen.

Van burn-out naar bewust onthaasten en genieten

 Een burn-out in 2001 was voor mij aanleiding om bewust anders in het leven te gaan staan. Om werk en privé meer in balans te brengen. Om meer tijd en ruimte voor mijzelf te creëren. Om meer leuke dingen te gaan doen. De thema's onthaasten, genieten, rust, ruimte en stilte vormen sindsdien de uitgangspunten voor mijn leven.

Zo richtte ik mij meer op de professionele fotografie en het organiseren en begeleiden van Natuurfotowandelingen. Daarnaast startte ik het Platform Onthaasten en Genieten ( 'een plek voor rustzoekers en levensgenieters, zoals ik zelf ook ben') en bracht ik twee maal het online magazine 'Onthaasten en Genieten' uit. Daarmee ging een droom van mij in vervulling.

Onthaasten & Genieten is nu vooral toegankelijk via de Facebook pagina 'Onhthaasten en Genieten'.

Rust, ruimte en stilte

In het weidse en dynamische Waddengebied vind ik de rust, de ruimte en de stilte om te kunnen onthaasten en te genieten. Ik ruik er de zilte geur van de zee. Ik voel er de zeewind op mijn huid. Ik hoor er het roepen van de talloze meeuwen, ganzen en andere vogels op de dijk en in de kwelders. Ik zie er de weidse Waddenzee met daarboven de indrukwekkende wolkenluchten. Ik proef er de zilte smaak van de  vlezige zeekraal en verrukkelijke Japanse oesters.

Scandinavië

Maar ook kan ik onthaasten en genieten in andere natuurgebieden, in Friesland en elders in Nederland. In het buitenland heeft Scandinavië met vooral Noorwegen en Zweden een speciale plek in mijn hart. Deze ruige, bergachtige landen met ongerepte fjorden, gletschers, bossen en hoogvlakten hebben een grote aantrekkingskracht op mij. De rust, de ruimte en stilte (soms zelfs oorverdovend stil) vind ik buitengewoon indrukwekkend. Jammer dat deze landen wat verder weg liggen, anders gingen we er vaker naar toe.

Natuurtuin

De natuurtuin rond mijn huis is echter de plek waar ik elke dag tot rust kom en geniet van de weelderige planten, kleurrijke bloemen en zingende vogels. Waar ik lekker in de grond bezig ben. Waar ik de lekkerste groenten en het meest smaakvolle fruit oogst en eet. Het is mijn ultieme plek om te onthaasten en te genieten.

Bloggen

Met dit blog stimuleer ik mezelf om te schrijven over onthaasten en genieten. Gebeurtenissen die wat met mij doen. Maar ook hoe anderen hiermee omgaan. Dit blogbericht is het begin.

Oproep

Onthaast jij ook bewust? Waarom? Wat was de aanleiding? Hoe onthaast jij?
Reageer via het geven van een reactie onderaan dit bericht. Of stuur mij een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

LibelleBoven en rond de vijverpartijen in het fraaie park 'De Overtuin' in Oranjewoud wemelt het deze dagen van de libellen en waterjuffers. De vleugels van de libellen zijn soms fraai getekend. Echte kunstwerkjes!

Wie ben ik?

Portretfoto van wandelcoach Meindert van Dijk

Ik ben Meindert van Dijk. Op 1 januari 2021 ging ik met vervroegd pensioen. Vanaf 1973 werkte ik in loondienst bij de overheid. Daarnaast werkte ik als zelfstandig fotograaf, natuurgids en wandelcoach. De combinatie van hoge werkdruk en persoonlijke omstandigheden zorgden in 2001 voor een burn-out. Sindsdien richt ik mij op bewust onthaasten en genieten. Lees hier meer over mij.

[ advertentie ]

Ga naar boven