Waddenbeleving

Beleeef het unieke Waddengebied eens tijdens een waddenwandeling. Dit zijn groepswandelingen in het Waddengebied, vanaf de Waddenzeedijk, in de buitendijks gelegen kwelders of op één van de Waddeneilanden. Ofschoon ik geen wadlooptochten organiseer kunnen we soms wel vanaf de Waddenzeedijk of kwelder over een stukje  (grotendeels) drooggevallen wadbodem lopen.

Als tiener voelde ik mij Logo Waddenverenigingreeds betrokken bij het Waddengebied. Ik was toen - kort na de oprichting hiervan - al lid van de Vereniging tot Behoud van de Waddenzee, de Waddenvereniging, en droeg trots mijn T-shirt met het bekende logo van de Waddenvereniging.

Op mijn bromfiets reeds ik ooit vanuit mijn toenmalige woonplaats Rijswijk naar Lauwersoog om met de veerboot de oversteek te maken naar Schiermonnikoog. Overnachten deed ik daar in de toenmalige jeugdherberg 'Rijsbergen'. Sinds 2019 herbergt het Landhuis Rijsbergen het Klooster Schiermonnikoog.

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Logo Waddenzee WerelderfgoedInmiddels - ruim een halve eeuw later - mag ik mij gastheer en ambassadeur noemen van het Werelderfgoed Waddenzee. Tijdens mijn waddenwandelingen kan ik je vertellen over de bijzondere natuurwaarden van dit schitterende natuurgebied.

Zie ook