4/awFkwt-znAhT0EN1u6bfZXfLCbwwk-EvXea-J8NcC9n56S5TyIpzgqM

Informatiegids

Categorieën

5cm LOGO Onthaasten en Genieten RGB111Informatie voor Rustzoekers en Levensgenieters | Van burn-out naar bewust onthaasten en genieten

Een burn-out in 2001 was voor mij aanleiding om bewust anders in het leven te gaan staan. Om werk en privé meer in balans te brengen. Om meer tijd en ruimte voor mijzelf te creëren. Om meer leuke dingen te gaan doen. De thema's onthaasten, genieten, rust, ruimte en stilte vormen sindsdien de uitgangspunten voor mijn leven.

Zo richtte ik mij meer op de professionele fotografie en het organiseren en begeleiden van Natuurfotowandelingen. Daarnaast startte ik het Platform Onthaasten en Genieten ( 'een plek voor rustzoekers en levensgenieters, zoals ik zelf ook ben'), bracht twee maal het online magazine 'Onthaasten en Genieten' uit (waarmee een droom van mij in vervulling ging). Onthaasten & Genieten is nu hoofdzakelijk toegankelijk via de Facebook pagina 'Onthaasten en Genieten'.

In het weidse en dynamische Waddengebied vind ik de rust, de ruimte en de stilte om te kunnen onthaasten en te genieten.

Kanker speelt tegenwoordig een belangrijke rol in mijn leven. Overleden eerder mijn vader en andere familieleden aan vormen van kanker, in 2018 werd bij mij Acute Leukemie (AML) geconstateerd, een vorm van bloedkanker. Na zware chemokuren, totale lichaamsbestralingen en een stamceltransplantatie ben ik gelukkig goed herstellend en kan ik weer heel veel. In deze categorie vind je allerlei informatie over kanker, maar ook wat kanker met patiënten en hun omgeving doet.

Hoogsensitiviteit is:

  • een verhoogd vermogen om prikkels waar te nemen;
  • een diepgaande verwerking van prikkels in de hersenen.

  • Er is een verschil tussen hoogsensitiviteit (hsp) en hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is de emotionele reactie die een hsp kan hebben door overprikkeling.
  • Wie hoogsensitiviteit goed managet hoeft geen last te hebben van hooggevoeligheid.
  • Mensen met hoogsensitiviteit kunnen moeite hebben met prikkels uit de omgeving, zoals drukte, werkstress, slecht nieuws of nare beelden, aanraking en social media.
  • Mensen met hoogsensitiviteit kunnen ook intens genieten van kunst en muziek, goed zorgen voor anderen, een omgeving scheppen die comfortabel is voor de ander en oog hebben voor detail.

Bron: Coachfinder.nl

Zowel in mijn werk als privé heb ik meermalen te maken gehad met zelfdodingen en pogingen daartoe. Elke keer was er sprake van een ingrijpende en emotionele situatie. In deze categorie vind je informatie over zelfdoding, ook wel suïcide of zelfmoord genoemd..

Als natuurfotowandelcoach gebruik ik de fotografie als creatieve therapie bij het maken, bekijken en bespreken van foto's. (informatie volgt)

Volgens Wikipedia betekent de term synchroniciteit (letterlijk: gelijktijdigheid) zinvolle coïncidentie van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn.

Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als "meer dan gewoon toeval"; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht.

[advertentie]

Zoek naar Links

Laatste update

26 november 2021

Advertentie Natuurfotowandelingen

Ga naar boven