Ik ben Meindert van Dijk, 60-plusser, gehuwd en parttime wandelcoach. Naast een parttime baan ben ik zelfstandig fotograaf, natuurgids en wandelcoach.Voor mij een ideale mix van activiteiten, waarin ik mijn passies ten volle kan uitleven: fotograferen, de natuur, wandelen en coachen. Ik vind het fijn om mensen in een ontspannen sfeer en wandelend in de Friese natuur te mogen helpen bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen en van oplossingen voor hun problemen en dilemma's.

Werk- en levenservaring

Ik heb ervaring als zelfstandig ondernemer (zzp) en als werknemer bij overheden (politie, rijk, provincie, waterschap, gemeente) in zowel uitvoerende als leidinggevende functies. (Zie LinkedIn). Daarnaast was ik sociaal-maatschappelijk actief als (bestuurs)lid van een vakorganisatie, dienstcommissie (OR), kerkeraad en natuur-, milieu- en dierenbeschermingsorganisaties.

Van burn-out naar bewust onthaasten en genieten

Een burn-out in 2001 was voor mij aanleiding om bewust anders in het leven te gaan staan. Om werk en privé meer in balans te brengen. Om meer tijd en ruimte voor mijzelf te creëren. Om meer leuke dingen te gaan doen. De thema's onthaasten, genieten, rust, ruimte en stilte vormen sindsdien de uitgangspunten voor mijn leven.

Zo richtte ik mij meer op de professionele fotografie en het organiseren en begeleiden van Natuurfotowandelingen. Daarnaast startte ik het Platform Onthaasten en Genieten ( 'voor rustzoekers'), bracht twee maal het online magazine 'Onthaasten en Genieten' uit (waarmee een droom van mij in vervulling ging) en ontwikkelde ik mijzelf tot 'onthaastcoach', als onderdeel van mijn wandelcoaching.

Na acute leukemie nieuwe levenservaringen

Eind april 2018 werd bij mij volkomen onverwacht acute leukemie (AML) vastgesteld. De volgende dag werd ik uit mijn normale dagelijkse leven weggerukt en opgenomen in het ziekenhuis. Een maandenlange periode van langdurige ziekenhuisopnames, chemokuren, totale lichaamsbestralingen en stamceltransplantatie volgde. Begin augustus 2018 werd ik ontslagen uit het ziekenhuis. Een langdurige herstelperiode met tal van beperkingen en ziekenhuiscontroles volgde. Lees voor meer informatie over mijn ziekte- en herstelperiode mijn blog "Leukemie is NIET leuk"

Inmiddels ben ik grotendeels hersteld. Ondanks de wisselende vermoeidheid lukt het wandelen steeds beter. Ik wandel nu steeds grotere afstanden, tot ruim 5 km. Ik kijk er naar uit om de wandelcoaching binnenkort weer op kunnen te pakken. Tijdens de coachwandelingen kan ik dan dankbaar gebruik maken van de nieuwe levenservaringen, die ik afgelopen maanden heb opgedaan.

Waarom wandelcoaching?

Het idee om met wandelcoaching te starten ontstond tijdens de door mij georganiseerde Natuurfotowandelingen. Tijdens deze wandelingen ontstonden met deelnemers regelmatig gesprekken, die verder gingen dan alleen de fotografie en de natuur.

Het ging dan bijvoorbeeld over 'levensvragen', overwegingen om het roer om te gooien, keuzestress, burn-out, PTSS, relaties en spirituele zaken. Vanwege de overige deelnemers en de aard van de Natuurfotowandelingen kon ik niet de door mij gewenste aandacht geven aan deze veelal boeiende gesprekken.

Opleidingen

Daarom volgde ik in 2015 een wandelcoachtraining bij het Atma Instituut en in 2016 'De Wandelcoach Opleiding' bij Het Coach Bureau. In 2018 verdiepte ik mij in de TriA© methode voor professionele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling.

Eerder nam ik deel aan uiteenlopende cursussen op het gebied van communicatie en gesprekstechnieken. Op de 'Universiteit van het Leven' deed (en doe) ik echter de meeste kennis en (levens)ervaring op.

Gastheerschap

Ik ben mij ervan bewust dat het volgen/deelnemen aan een wandelcoachtraject nogal wat voor jou betekent. Je vertrouwt mij je (levens)vragen en problemen waarmee je worstelt toe. Vragen en problemen waar je misschien nog nooit met iemand over hebt gesproken. Ook kunnen de coachwandelingen onverwachte emoties oproepen.

Daarom vind ik een veilige, prettige en ontspannende omgeving voor jou erg belangrijk. Als wandelcoach zie ik mijzelf ook als vertrouwenspersoon en gastheer. Daarom starten de wandelingen zoveel mogelijk bij een (horeca)gelegenheid, waar we vooraf en - indien gewenst - achteraf een kop koffie of thee kunnen drinken en waar we gebruik kunnen maken van het toilet.

Lees meer op de pagina Wandelcoaching >>