De aanleiding voor mijn deelname aan het wandelcoachtraject met Meindert van Dijk was voor mij drieledig:

  • Mijn relatie met mijn - 20 jaar jongere - echtgenote, van wie ik erg veel houd en die ik graag in stand wilde houden.
    Door ziekte, onrust en andere persoonlijke omstandigheden stond deze relatie onder druk.
  • Mijn gezondheid: ik wilde weer beter in mijn vel komen te zitten.
  • Mijn kansen of mogelijkheden voor werk, in welke vorm dan ook.
    Als flexwerker werd ik regelmatig wegbezuinigd.Vanwege mijn leeftijd kon ik evenmin een vaste baan vinden.

Ik vond het fijn dat ik nu eens vrij kon praten en mijn frustraties kon delen met iemand die niet emotioneel dicht bij mij stond. Meindert  was rustig, luisterde en stelde vragen, daagde uit en was emotioneel neutraal.

Het wandelcoachtraject inspireerde mij om de draad weer op te pakken. Ik had even een zetje nodig, vooral vanwege het werktraject. Ik zat gewoon in een dip door teveel gedoe, privé en werk. Mijn echtgenote en ik wisten eigenlijk al welke kant we op zouden / moesten gaan. Wij waren zo één dat dit voor ons volledig duidelijk was. Bij mij zat er gewoon nog teveel emotie in de weg om dit vervelende traject op te starten. Het voelt goed dat de scheidingspapieren nu de deur uit zijn.

Wat betreft mijn werk heb ik mijn Linkedin-account geactiveerd en daar veel nieuwe contacten gelegd. Met verschillende van deze mensen heb ik ook face-to-face gesproken en daar veel van geleerd. Ik hoop hiermee uiteindelijk toch een nieuwe baan te vinden of voor mezelf te kunnen beginnen.

Wat voor mij tijdens de coachwandelingen heel prettig en goed werkte was het - op de juiste momenten - stellen van vragen door Meindert, het uitdagen en het laten ervaren en beleven. Hij hielp mij bij mijn gevoel te komen. Regelmatig betrok hij natuurelementen als metafoor bij de coaching.

Ik ging daar vanzelf over nadenken en dan ging het borrelen en kreeg ik nieuwe inzichten. Variatie op een thema, het vanuit verschillende hoeken benaderen van een probleem, is altijd goed.

In de loop van het wandelcoachtraject kwam ik ook weer beter in mijn vel te zitten, mede door de 'verplichte' dagelijkse wandelingen in de natuur. Meestal kwam ik tijdens deze wandelingen tot rust.

Ik heb de wandelingen en gesprekken tijdens het wandelcoachtraject met Meindert van Dijk als zeer waardevol ervaren. Ik heb nu weer vertrouwen in de toekomst. Voor veel mensen zou 'out-of-the-box' praten met iemand met wie ze geen emotionele band hebben, heel goed zijn. Daarmee voorkomen ze dat ze in hun eigen tunnel blijven doorlopen, totdat het licht uitgaat.

C.v.d.K.